Leer monumenten restaureren

Wil jij een vak leren waarin je met je eigen handen de mooiste dingen maakt? Word restauratiespecialist en maak monumenten klaar voor de toekomst. Jouw skills zijn over 100 jaar nog steeds zichtbaar. Je werkt samen met anderen op schitterende locaties en laat een blijvende indruk achter. Er is veel vraag naar nieuwe restauratiespecialisten.

De handige en creatieve aanpakkers die het vak van de meester zelf willen leren, door oude ambachten te combineren met de nieuwste technieken. Je vindt gegarandeerd een baan waarin geen dag hetzelfde is. Leer monumenten restaureren met je hoofd, handen en hart. Volg de opleiding Technicus Hout en Restauratie en check hieronder de informatie.

Opleiding(en) voor jou als student

Alleen de beste vakmensen zijn geschikt voor het restauratievak. Daarvoor zijn erkende vakopleidingen nodig om slimme, handige en creatieve geesten voor te bereiden op de toekomst van het restaureren. In deze opleidingen komen zowel oude ambachten als nieuwe technieken aan bod. Denk aan 3D-printen, infrarood scannen en het gebruik van drones. En natuurlijk leer je ook circulair en duurzaam restaureren. Ook zijn er een aantal cursussen om praktische kennis op te doen over het restaureren van monumenten.

Technicus Hout en Restauratie MBO-3 niveau | bol/bbl
In Gelderland is grote behoefte aan een moderne, brede houtrestauratie-opleiding op MBO-3 niveau. Deze nieuwe opleiding is een ‘cross-over’ tussen de opleidingen allround timmerman en allround meubelmaker.
Lees verder
Klaar voor de toekomst?
Ervaringsverhalen van restauratiespecialisten
Ervaringsverhalen van restauratiespecialisten
Lees ze hier