Kies voor het restauratievak

Wil je werk doen waar je voldoening uithaalt en met plezier naartoe gaat? Waarin je voldoende uitdaging vindt en geen dag hetzelfde is? Kies dan voor het restauratievak. Leer monumenten restaureren en laat een blijvende indruk achter. Je maakt monumenten klaar voor de toekomst en zorgt ervoor dat ons prachtige erfgoed bewaard blijft. Er is veel behoefte aan goed geschoolde restauratiespecialisten.

De handige en creatieve aanpakkers die het vak van de meester zelf willen leren, door oude ambachten te combineren met de nieuwste technieken. Je vindt gegarandeerd een afwisselende en uitdagende baan. Leer monumenten restaureren met je hoofd, handen en hart. Volg de opleiding Technicus Hout en Restauratie en check hieronder de informatie.

Opleiding(en) voor jou als zij-instromer

Alleen de beste vakmensen zijn geschikt voor het restauratievak. Daarvoor zijn erkende vakopleidingen nodig om slimme, handige en creatieve geesten voor te bereiden op de toekomst van het restaureren. In deze opleidingen komen zowel oude ambachten als nieuwe technieken aan bod. Denk aan 3D-printen, infrarood scannen en het gebruik van drones. En natuurlijk leer je ook circulair en duurzaam restaureren. Ook zijn er een aantal cursussen om praktische kennis op te doen over het restaureren van monumenten.

Technicus Hout en Restauratie MBO-3 niveau | bol/bbl
In Gelderland is grote behoefte aan een moderne, brede houtrestauratie-opleiding op MBO-3 niveau. Deze nieuwe opleiding is een ‘cross-over’ tussen de opleidingen allround timmerman en allround meubelmaker.
Lees verder
Klaar met je baan?
Ervaringsverhalen van restauratiespecialisten
Ervaringsverhalen van restauratiespecialisten
Lees ze hier