Over Ieder zijn vak

Om monumenten in Gelderland te behouden en toekomst te geven, zijn er elk jaar voldoende nieuwe restauratiespecialisten nodig. Mensen die het vak van de meester zelf willen leren. De creatieve geesten die werken met hun hoofd, handen en hart.

Op initiatief van het Gelders Restauratie Centrum en Monumentenwacht Gelderland is het platform Ieder zijn vak ontwikkeld voor vakmensen die restauratiespecialist willen worden. Op Ieder zijn vak vind je praktijkgerichte vakopleidingen en erkende cursussen, maar ook inspiratie en ervaringsverhalen over het restaureren van monumenten. Door samen te werken met onderwijsinstellingen, overheden en ondernemers kan de behoefte aan restauratiespecialisten bij werkgevers in de installatie- en restauratiebouw worden ingevuld. De MBO-3 en MBO-4 opleidingen worden samen met het Graafschap College en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) uitgevoerd.

Voor opleiden van vakmensen in de praktijk is er een nauwe samenwerking met restauratiebouwbedrijven binnen de Kennis en Kunde-regeling. Dit alles wordt mogelijk gemaakt door provincie Gelderland.