Specialist Restauratie Timmeren/Metselen (i.s.m. NCE)

Wil jij je specialiseren in restauratietimmeren of restauratiemetselen? En wil je ook als (meewerkend) voorman aan de slag gaan? Volg dan nu de opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen. Deze opleiding is bedoeld voor allround opgeleide timmerlieden en metselaars die hun vakkennis willen verdiepen. En die bovendien historische gebouwen willen restaureren en toekomstbestendig willen maken. De opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen is een samenwerking van het Gelders Restauratie Centrum (GRC) en het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE).

Is dit iets voor jou?

Bouwvakmensen die écht verder willen in het restauratievak en hun kennis en inzicht willen verdiepen passen precies bij deze opleiding die perfect aansluit bij de wensen van restauratiebedrijven. De opleiding richt zich met name op Gelderse MBO’ers en vakmensen die op basis van kennis en ervaring in aanmerking komen. De provincie Gelderland vindt het belangrijk dat vakmensen meer kansen krijgen om zich continue te ontwikkelen en stimuleert daarom ‘een leven lang leren’ voor Gelderse vakmensen.

Wat kun je verwachten?

Deze pittige opleiding is een combinatie van theorie en praktijk. In het basisdeel krijg je vakken als Bouwgeschiedenis en Organisatie Bouwproces. Dat zijn belangrijke thema’s voor de restauratie-vakman die altijd in een historische omgeving werkt. In het profieldeel komen onderwerpen als reparatietechnieken, materiaalgebruik in de restauratie, bijzondere constructies, aanverwante vakdisciplines en duurzaamheid aan de orde.

Start en toelatingseisen

De opleiding Specialist Restauratie Timmeren/Metselen start in september 2021. Voor toelating heb je een diploma op MBO-3 niveau allround timmeren of metselen nodig of een gelijkwaardig niveau door werkervaring.
N.B.  De opleiding voor 2021 is inmiddels van start gegaan met een volledige bezetting. Je kunt je nu wel aanmelden voor de opleiding 2022/2023.

Brancheopleiding

De opleiding duurt twee jaar en je sluit deze af met een branchediploma op MB)-4 niveau. De restauratievakken volg je één avond per week bij het Gelders restauratie Centrum in Velp.

Kosten

De prijs bedraagt € 6.625,- (exclusief BTW)  Dit is inclusief koffie en thee, maar exclusief de kosten voor excursies, maaltijden en andere extra’s.

Diplomering

Bij goed gevolg ontvang je een branchediploma op MBO-4 niveau.

Aanmelden

Inschrijven Timmeren via deze link op de website van het NCE.

Inschrijven Metselen via deze link op de website van het NCE:

Meer informatie

Jan Gersen: 0610 652 396
jangersen@geldersrestauratiecentrum.nl

John van den Heuvel: 0612 265 761
j.vandenheuvel@erfgoedopleidingen.nl

Bekijk de informatie op de website van het NCE

Bekijk de film over de kracht van leren in de praktijk, op de locatie van een restauratieproject op Buitenplaats Reuversweerd: